Bejelentkezés

Krumplis szendvicskrém

Krumplis szendvicskrém, amilyen egyszerű, olyan finom és hihetetlenül olcsó is egy adagnak az elkészítése. Számomra kicsit hihetetlen, de Fruzsi lányom jobban szereti, mint a cukkinkrémet és a padlizsánkrémet.

Ehhez az ételhez használd bátran a C típusú, szétfővő, magas keményítő tartalmú krumplit. Ha nem ismered a besorolást, akkor itt olvasd el, mit is jelentenek a betűjelek. Burgonyafajták.

A burgonya helyes tárolásáról pedig itt tudsz részletesen olvasni.

 

Hozzávalók:

  • 300 gramm burgonya – kb. 60 Ft
  • 2 száll újhagyma – kb. 50 Ft
  • 150 gramm tejföl – kb. 140 Ft
  • 2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft
  • só, bors

Összesen: kb. 310 Ft, minimum 6 adagnak elegendő.

Elkészítése:

  • A krumplitt meghámozva, felkockázva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával szétnyomkodjuk és hűlni hagyjuk.
  • Az új hagymát karikára vágjuk, akár a zöld szárával együtt (én a zöld részét már korábban felhasználtam, így az a képen nem látszódik). A olíva olajat a tejföllel és újhagymával elkeverjük, majd  a burgonyát is hozzáadjuk és jól összekeverjük.
  • Sóval, borssal ízesítjük, száraz üvegbe töltjük, és a hűtőbe rakjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 30 perc

A hűtőben kb. 5 napig eláll, ha valami csoda folytán nem fogyna el hamarabb.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek