Bejelentkezés

Sárgarépás szendvicskrém

A sárgarépakrém fő összetevője a sárgarépa jelentős vitaminforrás, főleg A-vitaminból. Édeskés íze miatt nyersen is kiváló csemege, akár önmagában is sok gyermek eszi szívesen, nem csak a nyuszik és a lovak kedvence! A sárgarépás szendvicskrém elkészítéséhez nincs szüksége egyszerre nagyobb mennyiségre, ezért a sárgarépa helyes tárolásáról itt olvashatsz többet.

A sárgarépás szendvicskrém hozzávalói:

  • 220 g sárgarépa – kb. 50 Ft
  • 200 g túró – kb. 250 Ft
  • 1 narancs leve – kb. 70 Ft
  • 1 kanál méz – kb. 50 Ft
  • 6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft

Összesen: kb. 450 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére.

A sárgarépás szendvicskrém elkészítése:

  • A sárgarépát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük.
  • A túrót a narancslével és a mézzel elkeverjük.
  • Belekeverjük a lereszelt sárgarépát és gyümölcsös müzlit. (Müzli helyett készítheted 2-2 kanál búzacsírával, zabpehellyel és mazsolával is.)
  • A sárgarépás szendvicskréet sóval ízesítjük és végül tiszta és száraz üvegben a hűtőbe rakjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A sárgarépás szendvicskrém hűtőben, kb. 4-5 napig eláll.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek