Az újhagymás – túrós szendvicskrém a nyár egyik sztárja lehet. Az újhagyma a nyár egyik kedvelt zöldsége, sokféle gyógyhatást tulajdonítanak neki, de van, aki csak az íze miatt kedveli. Ha magad veted márciustól júniusig, akkor folyamatosan lesz a kertedben és bármikor elkészíthető ez az ízletes szendvicskrém.
Az újhagymás-túrós szendvicskrém hozzávalói:
- 1 csomó újhagyma – kb. 120 Ft
- 1 csomag metélőhagyma – kb. 120 Ft
- 250 g soványtúró – 350 Ft
- 100 g tejszínes sajt – kb. 225 Ft
- 2 evőkanál tejföl – kb. 10 Ft
- só, bors
Összesen: kb. 825 Ft, 5-6 főre elegendő.
Az újhagymás-túrós szendvicskrém elkészítése:
- Az újhagymát és a metélőhagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. (ha szárított metélőhagymát használsz akkor ez a lépés csak az újhagymára vonatkozik 😉 )
- A túrót a tejszínes sajttal és a tejföllel krémesre kikeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a felkarikázott újhagymát és metélőhagymát belekeverjük.
- A kész szendvicskrémünk tiszta száraz, zárható üvegekbe kerüljön és tegyük hűtőbe.
Ötlet: A konyhaablakban neveljünk metélőhagymát, így az ára megspórolható.
Elkészítési idő: kb. 15 perc.
Hűtőben 3-4 napig eláll.
Tipp: Ha nem kapsz friss metélőhagymát, vagy nincs otthon a konyhakertedben, akkor nyugodtan használj belőle szárított verziót, magába szívja a krém nedvességét és ugyan olyan finom lesz mint ha frisset használtál volna.
Még nincsenek hozzászólások.