Bejelentkezés

Cukkinikrém

Cukkinikrém

Cukkinikrém kiváló alternatívája lehet, az unalmas trapista sajtnak és a kevés húst tartalmazó felvágottaknak. Ráadásul rengeteg pénz is megspórolható a szendvicskrémekkel, ízletesek, a házi készítésűek nem tartalmaznak tartósítószereket.

A nyár egyik kedvence lehet a paradicsomos cukkinikrém.

A cukkini a tökök, azon belül is a spárgatökök családjába tartozik, kabaktermése van, emlékszel még erre a vicces névre az élővilágórákról, mert bizony áltaéános iskolában még nem biológát tanultunk. Állítólag Magyarországon először Bálintgazda vetette, az Olaszországi tanulmányútról behozott magokat.

A magyar konyhákban kb. 10 éve terjedt el, zöld és sárga fajtája kapható itthon. A zsenge példányai a legfinomabbak melyek kb. 20 – 30 cm-ek, de a piacokon miniváltozata is megtalálható. A zsenge példányok héjastól, magastól feldolgozható.

Lehetőleg fényes héjú, kemény példányokat válasszál.

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini – kb. 80 Ft szezonban
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb) – kb. 20 Ft
  • 2 paradicsom – kb. 80 Ft
  • 2 zöldpaprika – kb. 40 Ft
  • kevés olaj – kb. 10 Ft
  • 10 dkg margarin –kb. 100 Ft
  • pirospaprika, só, bors, oregánó – kb. 50 Ft

 

Elkészítése:

  • A hagymát üvegesre pároljuk meg, szórjuk meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor félig megpárolódott, adjuk hozzá még a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát is.
  • Mielőtt levesszük, a tűzről még adjuk hozzá a frissen felaprított oregánót, és keverjük el. (Így fog az íze a legjobban kijönni)
  • Hagyjuk langyosra kihűlni.
  • Majd a margarinnal összekeverjük, a langyos cukkinitől könnyedén fog menni.
  • Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni.
Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek