Bejelentkezés

Mennyi majonézt pazarolsz? Semennyit!

Mennyi majonézt pazarolsz? Semennyit!

majonézNem ezt a majonézes bejegyzést terveztem elsőnek, de hát szembe jött és úgy gondoltam lecsapom, ezt a magas labdát, mert a Menükalkulátor konyhai beszélgetések, konyhai pletykák rovatban, pont ilyesmiket terveztem. Milyen konyhai praktikákat érdemes bevetni a főzés, a menütervezés során?

 

Balázs szerint több mint 15 % majonézt dobunk ki, ha a majonéz flakonos változatát használjuk. De nem egy Bravúros beosztó!

Mert mit csinál egy Bravúros beosztó, hogy spóroljon, hogy ne kelljen ezt a majonéz mennyiséget kidobni?

  • Vesz egy nagy kenyérvágókést, ketté vágja, majd kikanalazza belőle, de ez egy kicsit veszélyes mutatvány. Vigyázz a kezedre!
  • Vagy vesz egy strapabíró ollót és úgy vágja ketté, és azután kanalazza ki.
  • Mások az üveges majonézre esküsznek.
  • Megint mások a tasakosra, de általában árban drágább, mint a flakonos.
  • Valakik pedig azt mondják, hogy inkább házilag készítenek minden alkalommal.

Valójában tehát több lehetőséged is van, hogy a majonéz közel egy hatodát, ne kelljen kidobni.

Olvasóimnak rendszeresen adom azt a feladatot, hogy írják fel, mennyi élelmiszert dobnak ki. Ha a flakonos majonézt csak úgy kihajítod, akkor ne feledkezzél meg, annak az árát is felírni!

Pillanatnyi helyzetjelentés (2016. január 17.):

3 fajta tasakos majonézt lehet kapni online itt.

Ebből az egyiknek van tubusos változata is, és láss csodát, a tasakos verzió olcsóbb, mint a flakonos.

A másik két tasakos majonéz ugyan annak a cégnek a gyártmánya, csak az egyik a light változata, kilós árban jónak mondható.

Print Friendly, PDF & Email

Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?