Nem ezt a majonézes bejegyzést terveztem elsőnek, de hát szembe jött és úgy gondoltam lecsapom, ezt a magas labdát, mert a Menükalkulátor konyhai beszélgetések, konyhai pletykák rovatban, pont ilyesmiket terveztem. Milyen konyhai praktikákat érdemes bevetni a főzés, a menütervezés során?
Balázs szerint több mint 15 % majonézt dobunk ki, ha a majonéz flakonos változatát használjuk. De nem egy Bravúros beosztó!
Mert mit csinál egy Bravúros beosztó, hogy spóroljon, hogy ne kelljen ezt a majonéz mennyiséget kidobni?
- Vesz egy nagy kenyérvágókést, ketté vágja, majd kikanalazza belőle, de ez egy kicsit veszélyes mutatvány. Vigyázz a kezedre!
- Vagy vesz egy strapabíró ollót és úgy vágja ketté, és azután kanalazza ki.
- Mások az üveges majonézre esküsznek.
- Megint mások a tasakosra, de általában árban drágább, mint a flakonos.
- Valakik pedig azt mondják, hogy inkább házilag készítenek minden alkalommal.
Valójában tehát több lehetőséged is van, hogy a majonéz közel egy hatodát, ne kelljen kidobni.
Olvasóimnak rendszeresen adom azt a feladatot, hogy írják fel, mennyi élelmiszert dobnak ki. Ha a flakonos majonézt csak úgy kihajítod, akkor ne feledkezzél meg, annak az árát is felírni!
Pillanatnyi helyzetjelentés (2016. január 17.):
3 fajta tasakos majonézt lehet kapni online itt.
Ebből az egyiknek van tubusos változata is, és láss csodát, a tasakos verzió olcsóbb, mint a flakonos.
A másik két tasakos majonéz ugyan annak a cégnek a gyártmánya, csak az egyik a light változata, kilós árban jónak mondható.
Még nincsenek hozzászólások.