Sárgarépa tárolása, érdemes már vásárlásnál végig gondolni, milyen hosszú ideig szeretnéd tárolni. Mert a rövid tenyészidejű fajták friss fogyasztásra alkalmasak rövidebb ideig tárolhatóak csak, míg a hosszú tenyészidejű fajták vermelve, homokba rakva jól tárolhatók, akár egész télen át is.
Fényre és a melegre is érzékeny, ezért a hűtőszekrény alsó fiókja kiválóan alkalmas a tárolására.
Ha pincébe tesszük az hűvös és szellős legyen, nagyobb mennyiséget pedig homokban tároljunk, a többi gyökérzöldséggel, hasonlókép tehetünk.
Ha nem tudsz vermelni, de nem is tudod egyből felhasználni, akkor dolgoz fel és a sárgarépát tárold fagyasztva, mert jól is fagyasztható. Konyhakészre készítsd elő a sárgarépát, mosd meg, majd aprítsd fel olyan alakra, ahogy szeretnéd felhasználni (szeletelve, reszelve vagy akár egészbe). Rakd három percig lobogó vízbe, blansírozd, majd fagyaszd le.
A sárgarépa tápanyagokban gazdag, jelentős vitaminforrás. Gyerekek kedvence, ráadásul olcsó alapanyag, gyakran és szívesen használjuk.
Mit készíthetünk a sárgarépából?
- Levesek
- Saláták
- Főzelék
- Hidegkonyhai készítmények
- Bébiételek
- Ételek díszítője és ízesítője is lehet
- Gyümölcslé önmagában és mással keverve
A sárgarépa édes íze lehetővé teszi, hogy édességek is készüljenek belőle, mint sütemény, puding, gyümölcslekvár része.
Még nincsenek hozzászólások.