Bejelentkezés

Paradicsom tárolása

Paradicsom tárolása

paradicsomParadicsom tárolása, a teljes íz élményért. Vajon, hogy tudod kihozni a maximális zamatát ennek a zöldségnek?

Közkedvelt zöldség, ma már egész évben kapható, de a nyáron hazánkban érő fajtáknak, egészen más a zamata, mint a télen kaphatóknak.

A paradicsomot, nem jó hűtőben tárolni, mert jelentősen csökken az íz tartalma, zamata és meg is keményedik Az ajánlott hőmérséklet 16 °C, jól szellőző módon. Spájzban van az ideális helye.

Hát ezt nem könnyű betartani a legtöbb lakásban. Én, ha puhuló paradicsomom van, egészben berakom a fagyasztóba és zöldség és húsleveseknél használom fel. Igen csökken a zamata, de mégse dobom ki, és ezekben az ételekben nem a paradicsom a domináns íz.
Természetesen utolérő fajta, így a kevésbé érettek is be tudnak érni utólag. Ha már kénytelen vagy hűtőben tárolni, akkor válaszd az ajtót, mert a hűtőn belül ott van a legmelegebb. Zöldségek között gyorsan romlónak számít.

Felhasználható:

  • nyersen pl. savanyúságnak vagy salátának
  • aszalva
  • levesnek
  • mártásnak
  • passzírozva üdítőitalnak
  • szendvicskrémekben
  • tészta ételekhez
Print Friendly, PDF & Email
Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?