Paradicsom tárolása, a teljes íz élményért. Vajon, hogy tudod kihozni a maximális zamatát ennek a zöldségnek?
Közkedvelt zöldség, ma már egész évben kapható, de a nyáron hazánkban érő fajtáknak, egészen más a zamata, mint a télen kaphatóknak.
A paradicsomot, nem jó hűtőben tárolni, mert jelentősen csökken az íz tartalma, zamata és meg is keményedik Az ajánlott hőmérséklet 16 °C, jól szellőző módon. Spájzban van az ideális helye.
Hát ezt nem könnyű betartani a legtöbb lakásban. Én, ha puhuló paradicsomom van, egészben berakom a fagyasztóba és zöldség és húsleveseknél használom fel. Igen csökken a zamata, de mégse dobom ki, és ezekben az ételekben nem a paradicsom a domináns íz.
Természetesen utolérő fajta, így a kevésbé érettek is be tudnak érni utólag. Ha már kénytelen vagy hűtőben tárolni, akkor válaszd az ajtót, mert a hűtőn belül ott van a legmelegebb. Zöldségek között gyorsan romlónak számít.
Felhasználható:
- nyersen pl. savanyúságnak vagy salátának
- aszalva
- levesnek
- mártásnak
- passzírozva üdítőitalnak
- szendvicskrémekben
- tészta ételekhez
Még nincsenek hozzászólások.