Gázsütőm van a probléma a következő, minden praktika ellenére a sütőben mindig megég a süti alja.
Milyen ötletetek van? Milyen beállítási trükk lehet a sütőnél, amivel orvosolni lehetne ezt a problémát? – hangzott el a segélykiáltás a Bravúros beosztók csoportban.
Gázsütő témában nézzük, milyen ötletek gyűltek össze? Mert az ötletek csak úgy záporoztak, kinek ez, kinek az vált be.
- Tegyél bele egy cserepet! Ha nem elég egy, kettőt. Vagy cserép helyett a téglát is kipróbálhatod a gázsütőben.
- A téglát vagy cserepet be is burkolhatod alufóliával!
- Tegyél bele egy tepsit tele vízzel!
- tegyél az aljára egy tepsit, tele sóval!
- Rakj két réteg alufóliát a gázsütő aljára! Vigyázz a szelőző nyílásokat be ne takard! Ennek van egy másodlagos haszna is, ha valami kifolyik a sütőbe, csak az alufóliát kell kicserélni.
- Rakjál alufóliát a rácsra!
- Hívj ki egy gáztűzhelyszerelőt és állíttasd be a fúvókáját! Állítólag a szerelők ezt az utolsó beállítást szeretik elfelejteni, tisztelet a kivételnek.
- Nézesd meg a gázsütődet, el lehet koszolódva, az a rész, ami a hőfok beállításért felelős.
- Tegyél sütőpapírt a tepsibe és a legfelső polcra tegyed. Előtte kb. 5 perccel gyújtsd be gázsütőt, majd süsd 5 percig maximumon, utána vedd le takarékra, nem ég meg. Azért figyelj arra is legyen elég zsiradék a sütiben!
Nos, ezek a praktikát gyűltek össze, vajon melyik lehet a megoldás? Majd kérünk beszámolót!
Még nincsenek hozzászólások.