A sárgarépakrém fő összetevője a sárgarépa jelentős vitaminforrás, főleg A-vitaminból. Édeskés íze miatt nyersen is kiváló csemege, akár önmagában is sok gyermek eszi szívesen, nem csak a nyuszik és a lovak kedvence! A sárgarépás szendvicskrém elkészítéséhez nincs szüksége egyszerre nagyobb mennyiségre, ezért a sárgarépa helyes tárolásáról itt olvashatsz többet.
A sárgarépás szendvicskrém hozzávalói:
- 220 g sárgarépa – kb. 50 Ft
- 200 g túró – kb. 250 Ft
- 1 narancs leve – kb. 70 Ft
- 1 kanál méz – kb. 50 Ft
- 6 evőkanál gyümölcsös müzli – kb. 30 Ft
- só
Összesen: kb. 450 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére.
A sárgarépás szendvicskrém elkészítése:
- A sárgarépát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük.
- A túrót a narancslével és a mézzel elkeverjük.
- Belekeverjük a lereszelt sárgarépát és gyümölcsös müzlit. (Müzli helyett készítheted 2-2 kanál búzacsírával, zabpehellyel és mazsolával is.)
- A sárgarépás szendvicskréet sóval ízesítjük és végül tiszta és száraz üvegben a hűtőbe rakjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
A sárgarépás szendvicskrém hűtőben, kb. 4-5 napig eláll.
Még nincsenek hozzászólások.