A lencsét legtöbben csak levesként vagy főzelékként ismerik, pedig egy rendkívül jól variálható étel. Igazi fehérje bomba, e mellett magas a B1 és B2 vitamin tartalma is. Ezzel a lencsekrémmel pedig változatossá tehetjük ennek a tápláló és egészséges növénynek a tálalását, hogy ne legyen mindig olyan unalmas.
Lencsekrém hozzávalói:
- 150 g vörös lencse – kb. 130 Ft (piacon 880 Ft kilója, más helyen majdnem a duplája)
- 300 ml zöldségleves – kb. 35 Ft
- 1 hagyma – kb. 10 Ft
- 1 mangó – kb. 400 Ft (érdemes puhábbat, érettebbet választani)
- 1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft
- 2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft
- só
- frissen őrölt bors
Összesen: kb. 655 Ft, 4-5 főre elegendő.
Lencsekrém elkészítése:
- A lencsét főzzük meg a zöldséglevesben. Kb. 12 perc, míg magába szívja a folyadékot. Hűlni hagyjuk és közben néhányszor megkeverjük és villával összenyomjuk.
- Míg a lencse fő, a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nem szeretjük, az erős hagyma ízt forrázzuk is le).
- Mangó húsát is kockázzuk fel.
- Keverjük össze a kihűlt lencsét, a hagymát és a mangót. Az olíva olajt adjuk hozzá, curryport keverjük bele, és az egészet ízesítsük még, sóval és borssal.
- Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: kb. 30 perc.
A hűtőben 3-4 napig biztos eláll.
Teljes kiőrlésű kenyeret javaslok hozzá.
Még nincsenek hozzászólások.