Bejelentkezés

Kiadós lencsekrém

A lencsét legtöbben csak levesként vagy főzelékként ismerik, pedig egy rendkívül jól variálható étel. Igazi fehérje bomba, e mellett magas a B1 és B2 vitamin tartalma is. Ezzel a lencsekrémmel pedig változatossá tehetjük ennek a tápláló és egészséges növénynek a tálalását, hogy ne legyen mindig olyan unalmas.

Lencsekrém hozzávalói:

  • 150 g vörös lencse – kb. 130 Ft (piacon 880 Ft kilója, más helyen majdnem a duplája)
  • 300 ml zöldségleves – kb. 35 Ft
  • 1 hagyma – kb. 10 Ft
  • 1 mangó – kb. 400 Ft (érdemes puhábbat, érettebbet választani)
  • 1 evőkanál currypor – kb. 20 Ft
  • 2 evőkanál olívaolaj – kb. 60 Ft
  • frissen őrölt bors

Összesen: kb. 655 Ft, 4-5 főre elegendő.

Lencsekrém elkészítése:

  • A lencsét főzzük meg a zöldséglevesben. Kb. 12 perc, míg magába szívja a folyadékot. Hűlni hagyjuk és közben néhányszor megkeverjük és villával összenyomjuk.
  • Míg a lencse fő, a hagymát apró kockákra vágjuk (ha nem szeretjük, az erős hagyma ízt forrázzuk is le).
  • Mangó húsát is kockázzuk fel.
  • Keverjük össze a kihűlt lencsét, a hagymát és a mangót. Az olíva olajt adjuk hozzá, curryport keverjük bele, és az egészet ízesítsük még, sóval és borssal.
  • Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.

A hűtőben 3-4 napig biztos eláll.

Teljes kiőrlésű kenyeret javaslok hozzá.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek