Padlizsán tárolása, mivel hazánkban is egyre népszerűbb alapanyag és nagyon sokoldalúan felhasználható, ezért érdemes vele foglalkozni. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik ez a zöldség is. Vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emésztést fokozó hatású.
Padlizsán tárolása: Az érett, szép (kemény és fényes héj) padlizsánok jól tárolható a hűtőszekrény zöldséges rekeszében 4-5 napig minőségromlás nélkül.
Mivel a padlizsán utóérlelhető, ezért a kevésbé érett példányokat érdemes szobahőmérsékleten beéretni.
Előételnek, salátának, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főételnek, levesbe is főzve, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve köretnek is kitűnő.
Még nincsenek hozzászólások.