Bejelentkezés

Metélőhagymás vajkrém

Metélőhagymás vagy másik nevén snlidlinges vajkrém, ki ne találkozott volna már vele a boltok polcain. De miért vegyük meg ha magunk is elkészíthetjük és a saját ízlésünkre is szabhatjuk? A metélőhagyma a hagymafajták legkisebb fajtája, erős aromájú fűszernövény és sok benne a C-vitamin. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk csak az ételhez. Nem csak ízesíti az ételt, de díszít is, ráadásul nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő. Ha kíváncsi vagy még más fűszernövényekre is akkor KATTINTS IDE!

A metélőhagymás vajkrém hozzávalói:

  • 1 csomó metélőhagyma – kb. 120 Ft
  • 250 g puha vaj vagy margarin – kb. 750 Ft vagy 250 Ft
  • 1 evőkanál mustár – kb. 5 Ft
  • 1 evőkanál citromlé – kb. 10 Ft

Összesen: kb. 885 Ft vagy 385 Ft, ez a mennyiség hosszabb ideig elegendő.

A metélőhagymás vajkrém elkészítése:

Nagyon, nagyon egyszerű, mégis sokkal különlegesebb, mint egy sima vaj, akár önmagában is megállja a helyét, nincs hiányérzeted.

  • Metélőhagymát megmossuk, leszárítjuk, és apróra felvágjuk.
  • A vajjal elkeverjük, a mustárt, a citromlevet és az apróra vágott metélőhagymát.
  • A vajkrémünket hűtőben zárható üvegben tároljuk.

Elkészítési idő: kb. 10 perc.

A hűtőben kb. egy hétig is eláll.

Tipp: Ültess otthon cserépbe egy kis metélőhagymát így mindig lesz otthon friss belőle.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek