Bejelentkezés

Rukkolás sajtkrém vendégváráshoz

A sajtkrém megunhatatlan és millió változata van, ezzel a füstölt sajtos rukkolás sajtkrém változattal pedig bővíthetjük a kínálatunkat. Igazán jó választás lehet vendégváráshoz is, garantált a siker. A rukkola vagy másik nevén borsmustár annyira jellegzetes fűszernövény, hogy már pár szállal igazán karakteres ízt adhatunk vele az ételeinknek. Érdemes otthon is ültetni, akár balkonládában is megmarad, nem igényel különösebb gondozást. Magas A, C és K vitamin tartalma mellett vas és kalcium forrás is.

A rukkolás sajtkrém hozzávalói:

  • 50 g rukkola – kb. 170 Ft
  • 10 dkg füstölt sajt – kb. 300 Ft
  • 25 dkg margarin – kb. 200 Ft
  • 3 kanál fehérborecet vagy balzsam ecet – kb. 25 Ft
  • frissen őrölt bors

Összesen: kb. 695 Ft, 5-6 főre elegendő.

A rukkolás sajtkrém elkészítése:

  • Rukkolát mosd meg, rázd le a vizet róla és vágd apró darabokra.
  • Sajtot reszeld le, mehet nagy lyukú reszelőn is.
  • Turmixold össze a margarint (akár meg is olvaszthatod), a sajtot, az apróra vágott rukkola 2/3-át, az ecetet.
  • A masszát ízesítsd sóval, borssal és add hozzá a maradék rukkolát.
  • A kész sajtkrémet tedd üvegbe és hagyd kidermedni.

Elkészítési idő: kb. 20 perc.

A hűtőben 4-5 napig tárolható.

Rukkola levéllel és gyöngyhagymával díszítve parti falatkáknak is kiváló.

Tipp: Termeszd otthon a rukkolát, így mindig lesz otthon friss levél és sokkal olcsóbb is.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek