Cukkinikrém kiváló alternatívája lehet, az unalmas trapista sajtnak és a kevés húst tartalmazó felvágottaknak. Ráadásul rengeteg pénz is megspórolható a szendvicskrémekkel, ízletesek, a házi készítésűek nem tartalmaznak tartósítószereket.
A nyár egyik kedvence lehet a paradicsomos cukkinikrém.
A cukkini a tökök, azon belül is a spárgatökök családjába tartozik, kabaktermése van, emlékszel még erre a vicces névre az élővilágórákról, mert bizony áltaéános iskolában még nem biológát tanultunk. Állítólag Magyarországon először Bálintgazda vetette, az Olaszországi tanulmányútról behozott magokat.
A magyar konyhákban kb. 10 éve terjedt el, zöld és sárga fajtája kapható itthon. A zsenge példányai a legfinomabbak melyek kb. 20 – 30 cm-ek, de a piacokon miniváltozata is megtalálható. A zsenge példányok héjastól, magastól feldolgozható.
Lehetőleg fényes héjú, kemény példányokat válasszál.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini – kb. 80 Ft szezonban
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb) – kb. 20 Ft
- 2 paradicsom – kb. 80 Ft
- 2 zöldpaprika – kb. 40 Ft
- kevés olaj – kb. 10 Ft
- 10 dkg margarin –kb. 100 Ft
- pirospaprika, só, bors, oregánó – kb. 50 Ft
Elkészítése:
- A hagymát üvegesre pároljuk meg, szórjuk meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor félig megpárolódott, adjuk hozzá még a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát is.
- Mielőtt levesszük, a tűzről még adjuk hozzá a frissen felaprított oregánót, és keverjük el. (Így fog az íze a legjobban kijönni)
- Hagyjuk langyosra kihűlni.
- Majd a margarinnal összekeverjük, a langyos cukkinitől könnyedén fog menni.
- Üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni.
Még nincsenek hozzászólások.