Ez a gombakrém recept igazán gyorsan elkészíthető alacsony költségvetéssel. A gomba a mellett, hogy nagyon jól variálható ráadásuk még minden évszakban kapható viszonylag olcsó étel, nagyon könnyen elkészíthető, mert szinte minden fűszerhez illik. A gombakrém remek választás lehet reggelire és vacsorára is, egy dologra kell csak odafigyelnünk, hogy hamar elfogyjon, merta gombás ételek nem tárolhatók sokáig!
A gombakrém hozzávalói:
- 400 g gomba – kb. 320 Ft
- 1 nagy fej hagyma – kb. 15 Ft
- 20 dkg margarin – kb. 200 Ft
- kakukkfű és rozmaring ág (a legjobb, ha friss) – 50 Ft
- csakfrissen őrölt bors
Összesen: kb. 585 Ft, 5-6 főre bőségesen elegendő.
A gombakrém elkészítése:
- A hagymát és a gombát tisztítsd meg és aprítsd apróra. (Póréhagymával is készítheted.)
- 3-4 kanál margarint olvassz meg, párold meg a hagymát, majd a gombát is add hozzá és együtt párold még kb. 10 percig. Ízesítsd kevés sóval és borssal. Majd hagyd langyosra hűlni.
- Ha teheted, akkor kakukkfűből és rozmaringból frisset használj, mert ettől lesz varázslatos íze. A fűszer ágakat mosd meg, rázd le a vizet róla, tépkedd le a leveleit és vágd apróra.
- A zöld fűszereket, az olvasztott margarinnal együtt add a langyosra hűlt gombás masszához és botmixerrel pépesítsd el!
- A kész gombakrémet üvegbe tesszük és hagyjuk kihűlni.
Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek