Májkrém házilag, ennek a szendvicskrémnek az elkészítését különösen, akkor javaslom, ha nemcsak az a fontos, hogy olcsón étkezzél, hanem azt is szeretnéd tudni, hogy mit eszel. Ennél a májkrémnél biztos lehetsz benne, hogy nem ipari hulladékból állítod elő, hanem igazi csirkemájból.
A májkrém hozzávalói:
- 250 g csirkemáj kb. 225 Ft
- 1 hagyma kb. 10 Ft
- 125 g vaj – kb. 200 Ft
- babérlevél
- borókabogyó (kicsit drágább fűszer, de csak kevés kell belőle)
- csak bors
- kakukkfű
- reszelt citromhéj – fűszerek összesen kb. 40 Ft
Összesen: kb. 475 Ft kerül, kb. 5-6 főre elegendő.
A májkrém elkészítése:
- A csirkemájat megmossuk, hártyákat eltávolítjuk.
- Hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
- 2 kanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rajta a hagymakockát megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, összetört borókabogyót. A májat minden oldalról 3-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk.
- A babérlevelet kivesszük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat, sóval, borssal ízesítjük. Összetörheted villával, vagy akár erősebb botmixerrel is. Első esetben a képen látható rusztikusabb krémet kapsz, míg a második esetben, egy szép simát. Nálam hangulat és eszközfüggő, hogy éppen melyiket választom.
- Tisztára mosott száraz üvegekbe töltjük, és a hűtőben lehűtjük.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
A májkrém hűtőben tárolható: kb. 3 nap.
Még nincsenek hozzászólások.