Bejelentkezés

Májkrém házilag

csirkemájas

Májkrém házilag, ennek a szendvicskrémnek az elkészítését különösen, akkor javaslom, ha nemcsak az a fontos, hogy olcsón étkezzél, hanem azt is szeretnéd tudni, hogy mit eszel. Ennél a májkrémnél biztos lehetsz benne, hogy nem ipari hulladékból állítod elő, hanem igazi csirkemájból.

A májkrém hozzávalói:

  • 250 g csirkemáj  kb. 225 Ft
  • 1 hagyma kb. 10 Ft
  • 125 g vaj – kb. 200 Ft
  • babérlevél
  • borókabogyó (kicsit drágább fűszer, de csak kevés kell belőle)
  • csak bors
  • kakukkfű
  • reszelt citromhéj – fűszerek összesen kb. 40 Ft

Összesen: kb. 475 Ft kerül, kb. 5-6 főre elegendő.

A májkrém elkészítése:

  • A csirkemájat megmossuk, hártyákat eltávolítjuk.
  • Hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
  • 2 kanál vajat serpenyőben felolvasztunk, rajta a hagymakockát megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, összetört borókabogyót. A májat minden oldalról 3-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk.
  • A babérlevelet kivesszük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat, sóval, borssal ízesítjük. Összetörheted villával, vagy akár erősebb botmixerrel is. Első esetben a képen látható rusztikusabb krémet kapsz, míg a második esetben, egy szép simát. Nálam hangulat és eszközfüggő, hogy éppen melyiket választom.
  • Tisztára mosott száraz üvegekbe töltjük, és a hűtőben lehűtjük.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

A májkrém hűtőben tárolható: kb. 3 nap.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek