Padlizsánkrém fenséges étel, de nagyon sok változat, nagyon nagy mennyiségű olajat tartalmaz és sápadt szürkésbarna színe van, na ez a recept nem ilyen. Könnyű, gyönyörű színek és a koriandertől friss ízek jellemzik, nekem ez a kedvencem padlizsánkrémem, örömmel ajánlom minden padlizsán rajongónak.
Padlizsánkrém hozzávalói:
- 2 db padlizsán (nagyobb) – kb. 400 Ft (szezonban)
- 2 db paprika (lehetőleg piros és/vagy sárga legyen, kaliforniai vagy az itthon ismert kápia) – kb. 400 Ft
- 4 evőkanál olíva olaj – kb. 100 Ft
- 2 gerezd fokhagyma– kb. 10 Ft
- 1/2 citrom reszelt héja és leve – kb. 70 Ft
- 1 evőkanál koriander– kb. 50 Ft (Végső esetben helyettesíthető, petrezselyemmel vagy zellerrel is.)
- ízlés szerint: pirospaprika, bors, só
Padlizsánkrém elkészítése:
- A sütőt 190- 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánok és a paprikák héját, minden oldalról megszurkáljuk és 1 evőkanál olívaolajjal bekenjük. Tepsibe rakjuk és 45 -50 percig sütjük, amíg a héja barnulni kezd, és a paprika összeesik.
- Utána 15 percig hűlni hagyjuk. (Tiszta nedves konyharuha alatt vagy műanyagzacskóban.) Nagyon fontos, amíg hűl a paprika kifolyt finom levét tunkold ki fehér kenyérrel! Egyszerűen fenséges.
- A padlizsánokat hosszába félbevágjuk, húsát kikanalazzuk, és durvára vágjuk. A paprika magjait és ha szükséges az ereit eltávolítjuk, a húsukat durvára aprítjuk. (Elképzelhető, hogy a paprika héja magától leválik, akkor azt is távolítsuk el.)
- A maradék olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a padlizsánt és a paprikát 5 percig pirítjuk, végül a fokhagymát is hozzáadjuk és még 1/2 – 1 percig pirítjuk.
- Húzd le a tűzről, keverd bele, a citrom reszelt héját és levét, a koriandert, ízesítsd ízlés szerint még pirospaprikával, sóval és borssal.
Még nincsenek hozzászólások.