Krumplis szendvicskrém, amilyen egyszerű, olyan finom és hihetetlenül olcsó is egy adagnak az elkészítése. Számomra kicsit hihetetlen, de Fruzsi lányom jobban szereti, mint a cukkinkrémet és a padlizsánkrémet.
Ehhez az ételhez használd bátran a C típusú, szétfővő, magas keményítő tartalmú krumplit. Ha nem ismered a besorolást, akkor itt olvasd el, mit is jelentenek a betűjelek. Burgonyafajták.
A burgonya helyes tárolásáról pedig itt tudsz részletesen olvasni.
Hozzávalók:
- 300 gramm burgonya – kb. 60 Ft
- 2 száll újhagyma – kb. 50 Ft
- 150 gramm tejföl – kb. 140 Ft
- 2 kanál olíva olaj – kb. 60 Ft
- só, bors
Összesen: kb. 310 Ft, minimum 6 adagnak elegendő.
Elkészítése:
- A krumplitt meghámozva, felkockázva sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával szétnyomkodjuk és hűlni hagyjuk.
- Az új hagymát karikára vágjuk, akár a zöld szárával együtt (én a zöld részét már korábban felhasználtam, így az a képen nem látszódik). A olíva olajat a tejföllel és újhagymával elkeverjük, majd a burgonyát is hozzáadjuk és jól összekeverjük.
- Sóval, borssal ízesítjük, száraz üvegbe töltjük, és a hűtőbe rakjuk kihűlni.
Elkészítési idő: 30 perc
A hűtőben kb. 5 napig eláll, ha valami csoda folytán nem fogyna el hamarabb.
Még nincsenek hozzászólások.