Bejelentkezés

Bőséges hagymakrém

A hagymakrém receptje nagyon egyszerű és rendkívül gazdaságos. A hagyma jótékony hatásáról sokat lehet hallani, főleg a megfázásos időszakban igazán kedvelt zöldség, egy hagymakrémes pirítós kenyér pedig igazán finom. Reggelire és vacsorára is remek választás lehet. Mivel a hagyma egész évben elérhető, ezért ezt a szendvicskrémet bármikor el lehet készíteni és a családi költségvetést sem fogja megterhelni.

A hagymakrém hozzávalói:

  • 1 kg hagyma – kb. 120 Ft
  • 200 dkg margarin – kb. 200 Ft
  • 1 kanál méz – kb. 50 Ft
  • 3 kanál balzsamecet – kb. 125 Ft
  • 1 dl édes fehérbor – kb.100 Ft
  • só, bors, kakukkfű – 20 Ft

Összesen: kb. 615 Ft, 10 főre bőségesen elegendő

Hagymakrém elkészítése:

  • Hagymát tisztítsd meg és aprítsd nagy darabokra, 1 közepes fejet mondjuk 16 felé vágj szét
  • 3-4 kanál margarint olvassz meg, fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a mézet, balzsamecetet, fehérbort, sót, borsot és kakukkfüvet is.
  • Kis tűzön főzd kb. 40 percet, hogy jól össze érjenek az ízek.
  • A maradék margarint add a langyosra hűlt hagymás masszához és botmixerrel még darabosra pépesítsd el!
  • A kész hagymakrém kerüljön üvegbe és hagyd kihűlni.

Elkészítési idő: kb. 60 perc. Kóstold meg pirítóssal és friss, fehér kenyérrel is.

Olcsó tipp: csak hagymával és margarinnal is elkészítheted a hagymakrémet.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek