A hagymakrém receptje nagyon egyszerű és rendkívül gazdaságos. A hagyma jótékony hatásáról sokat lehet hallani, főleg a megfázásos időszakban igazán kedvelt zöldség, egy hagymakrémes pirítós kenyér pedig igazán finom. Reggelire és vacsorára is remek választás lehet. Mivel a hagyma egész évben elérhető, ezért ezt a szendvicskrémet bármikor el lehet készíteni és a családi költségvetést sem fogja megterhelni.
A hagymakrém hozzávalói:
- 1 kg hagyma – kb. 120 Ft
- 200 dkg margarin – kb. 200 Ft
- 1 kanál méz – kb. 50 Ft
- 3 kanál balzsamecet – kb. 125 Ft
- 1 dl édes fehérbor – kb.100 Ft
- só, bors, kakukkfű – 20 Ft
Összesen: kb. 615 Ft, 10 főre bőségesen elegendő
Hagymakrém elkészítése:
- Hagymát tisztítsd meg és aprítsd nagy darabokra, 1 közepes fejet mondjuk 16 felé vágj szét
- 3-4 kanál margarint olvassz meg, fonnyaszd meg a hagymát, majd add hozzá a mézet, balzsamecetet, fehérbort, sót, borsot és kakukkfüvet is.
- Kis tűzön főzd kb. 40 percet, hogy jól össze érjenek az ízek.
- A maradék margarint add a langyosra hűlt hagymás masszához és botmixerrel még darabosra pépesítsd el!
- A kész hagymakrém kerüljön üvegbe és hagyd kihűlni.
Elkészítési idő: kb. 60 perc. Kóstold meg pirítóssal és friss, fehér kenyérrel is.
Olcsó tipp: csak hagymával és margarinnal is elkészítheted a hagymakrémet.
Még nincsenek hozzászólások.