Bejelentkezés

Paradicsomos szendvicskrém

A paradicsomos szendvicskrém fokhagymás pirítóssal a legfinomabb! A paradicsom ma már egész évben kapható zöldség, viszont nyáron mikor szezonja van sokkal édesebb, lédúsabb darabokat lehet kapni a paradicsomos szendvicskrémhez. A paradicsom nagyon sokrétűen felhasználható, ehetjük nyersen, főzve, paszírozva és még aszalva is. A paradicsom helyes tárolásáról itt is olvashatsz.

A paradicsomos szendvicskrém hozzávalói:

  • kb. 80 dkg 2 nagydarab húsos paradicsom – kb. 300 Ft
  • nagy csokor friss bazsalikom, vagy ha nincs szárított kb. 100 Ft
  • 2 kanál olíva olaj – kb. 100 Ft
  • pirítósra fokhagyma
  • csak fehér bors

Összesen: kb. 500 Ft, 6 főre elegendő.

A paradicsomos szendvicskrém elkészítése:

  • Paradicsomokat mosd meg, majd húzd le a héját (egy pillanatra dobd forrásban lévő vízbe és így nagyon könnyen lejön).
  • Vágd gerezdekre és szabadítsd meg a magos leves részétől, kiskanállal ki tudod venni, majd vágd apró darabokra.
  • Mosd meg a nagycsokor bazsalikomot, és vágd apróra azt is.
  • Adjál hozzá 2 kanál olíva olajt, sózzad, borsozzad, keverd össze és kész is.
  • A kész paradicsomos szendvicskrémet fokhagymás pirítósra halmozd rá. Amilyen egyszerű olyan finom.

Elkészítési idő: kb. 20 perc.

Lehetőleg piacon vegyél a paradicsomos szendvicskrémhez szabadföldi húsos paradicsomot, mert sokkal finomabb lesz.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek