A paradicsomos szendvicskrém fokhagymás pirítóssal a legfinomabb! A paradicsom ma már egész évben kapható zöldség, viszont nyáron mikor szezonja van sokkal édesebb, lédúsabb darabokat lehet kapni a paradicsomos szendvicskrémhez. A paradicsom nagyon sokrétűen felhasználható, ehetjük nyersen, főzve, paszírozva és még aszalva is. A paradicsom helyes tárolásáról itt is olvashatsz.
A paradicsomos szendvicskrém hozzávalói:
- kb. 80 dkg 2 nagydarab húsos paradicsom – kb. 300 Ft
- nagy csokor friss bazsalikom, vagy ha nincs szárított kb. 100 Ft
- 2 kanál olíva olaj – kb. 100 Ft
- pirítósra fokhagyma
- csak fehér bors
Összesen: kb. 500 Ft, 6 főre elegendő.
A paradicsomos szendvicskrém elkészítése:
- Paradicsomokat mosd meg, majd húzd le a héját (egy pillanatra dobd forrásban lévő vízbe és így nagyon könnyen lejön).
- Vágd gerezdekre és szabadítsd meg a magos leves részétől, kiskanállal ki tudod venni, majd vágd apró darabokra.
- Mosd meg a nagycsokor bazsalikomot, és vágd apróra azt is.
- Adjál hozzá 2 kanál olíva olajt, sózzad, borsozzad, keverd össze és kész is.
- A kész paradicsomos szendvicskrémet fokhagymás pirítósra halmozd rá. Amilyen egyszerű olyan finom.
Elkészítési idő: kb. 20 perc.
Lehetőleg piacon vegyél a paradicsomos szendvicskrémhez szabadföldi húsos paradicsomot, mert sokkal finomabb lesz.
Még nincsenek hozzászólások.