Tojáskrémet, azért is érdemes készíteni, mert a tojásban szinte mindent tápanyag megvan, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Így akár magadnak, akár a gyermekednek könnyedén tudod biztosítani a kiegyensúlyozott táplálkozást. Amiből kevés van benne, az a szénhidrát (abból a legtöbb ember úgyis túl sokat eszik), de kenyérre kenve már az sem hiányzik és a C-vitamin, azt pedig a tojáskrémes kenyérre rakott zöldségekkel tudod kompenzálni.
Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár egy egyszerű vacsorának is tökéletes választás. De egy sok fős partin is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 5 db tojás – kb. 150 Ft
- 1 db natúr sajtkrém – kb. 230 Ft
- 2-3 evőkanál szoba hőmérsékletű vaj (5 dkg) – kb. 150 Ft
- 1 kanál mustár – kb. 20 Ft
- só, bors ízlés szerint, ha a gyerekek szeretik új hagymával is dúsítható – kb. 40 Ft
Összesen: kb. 590 Ft-ba kerül, 5-6 fő részére
Elkészítése:
- A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk.
- Langyosan a tojások a tojás nyomón, mindkét irányból átnyomjuk, majd villával összetörjük, natúr krémsajttal és a vajjal kikeverjük.
- Mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
- Ízlés szerint új hagymával dúsíthatjuk.
A tojáskrémet üvegekbe töltve és lehűtve, ízlésesen tudjuk tálalni.
A krémet a kenyérre kenjük, kedvünk szerint díszítjük pl. retekkel és új hagymával, ha ezt megtesszük, nem lesz az a gyerek, aki ne enné meg szívesen ezeket a szendvicseket.
Még nincsenek hozzászólások.