Bejelentkezés

Póréhagyma krémleves gyerekeknek is

Póréhagyma krémleves gyerekeknek is

A póréhagyma krémleves is a reformkonyha kedvelt ételei közé tartozik, mint a többi krémleves. A krémlevesek nagy előnye, egyszerűen elkészíthető, ráadásul a készre főtt leves hozzávalóinak összeturmixolásával teljesen új ízek kerülnek előtérbe, ezáltal más tartalmú, ízkombinációjú levest kapunk. A legkedveltebbek közé tartozik a póréhagyma krémleves is.

A póréhagyma krémleves receptjét Brigi küldte nekünk, akik hárman vannak a férjével  és a mindjárt 4 éves kisfiával. Hetente főz 4-5 alkalommal, rendszeresen, van hogy 1-2 napra. A krémleveseket azért szereti, mert a gyermekük nem igazán eszi meg a zöldségeket, így viszont igen, mivel nem látja mi van benne. 🙂 Tápláló és finom is.

A póréhagyma krémleves hozzávalói:

P1310076

Póréhagyma krémleves hozzávalói

  • 2 szál póréhagyma / 18dkg/ – 200 Ft
  • 2 szál sárgarépa / 8dkg/ – 100 Ft
  • 1  közepes burgonya – 50 Ft
  • 3 gerezd fokhagyma – 50 Ft
  • 1 csomag petrezselyem zöld – 100 Ft
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • 1 ek vegeta
  • pici bors / elhagyható/
  • só / ízlés szerint/ nálam kb. 1 ek. /mivel a vegeta só nélküli/
  • 1 ek kókuszzsír / vagy olaj/

Körülbelül 600 Ft / 4 adag, tehát 150 Ft/adag

P1310077

A póréhagyma kémleves előkészület közben

A póréhagyma kémleves elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk.  Egy fazékba beletesszük a kókuszzsírt, miután felolvadt, beleöntjük az aprított zöldségeket: a hagymát és a répát. Picit pirítjuk, 3-4 percig,  majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is. Folyamatosan kavarjuk. Megszórjuk a sóval, borssal, majorannával, vegetával. Majd megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával és alaposan összekeverjük.  Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. /kb. 6-7 dl liter vízzel/ P1310079

Megkeverjük és fedő alatt közepes lángon pároljuk 15-20 percig, amíg puha nem lesz minden benne. Amikor megfőtt, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk.  Az elfőtt vizet pótoljuk, felforraljuk.  Tálaláskor a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemmel és pirított kifli karikákkal tálaljuk.

P1310092

Jó étvágyat hozzá! Próbáld ki!

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek