Zöldséglevesből nagyon sokféle létezik, egyik finomabb, mint a másik. Ezt a levest Kriszti hozta, aki naponta főz két felnőttre és két kamaszra. Bár korábban is rendszeresen főzött levest, de rájött, hogy sokat tud spórolni a konyhapénzen, ha vacsorára, a főétel elé, egészséges és tápláló leveseket is főz, amit az egész család szívesen fogyaszt.
Zöldségleves hozzávalói:
2+1 evőkanál olívaolaj – kb. 75 Ft
1 db közepes vöröshagyma – kb. 10 Ft
1 db nagy fej (Nem gerezd!) fokhagyma – 100 Ft
3 db nagy sárgarépa – 100 Ft
2 db fehérrépa – 120 Ft
1 db kis zeller – 100 Ft
1 evőkanál liszt
só
bors
zöldfűszer (pl. szárított metélőhagyma)
Összesen: 505 Ft
Zöldségleves elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítom, feldarabolom. A fokhagymát szintén, és gerezdenként félre teszem. A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom.
A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a többi zöldséget (a fokhagyma kivételével) és megforgatom az olajon.
Felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozom, fűszerezem. Kb. 10-15 perc alatt megfőnek a zöldségek.
Ez alatt egy kisebb edényben 1 evőkanál olajt felhevítek és megfuttatom rajta a fokhagymákat. Felöntöm kb. 1 dl vízzel és megfőzöm őket.
Ha elkészült, 1 evőkanál lisztet adok hozzá, botturmixal pürésítem, hozzá öntöm a megfőtt zöldségekhez és jól elkeverem.
Extra tipp: A leves krumplival, brokkolival, tésztával vagy leves gyönggyel gazdagítható.
Még nincsenek hozzászólások.