Bejelentkezés

zöldségleves fokhagymás

Zöldségleves fokhagymás felöntőlével

zöldségleves fokhagymás

Zöldséglevesből nagyon sokféle létezik, egyik finomabb, mint  a másik. Ezt a levest Kriszti hozta, aki naponta főz két felnőttre és két kamaszra. Bár korábban is rendszeresen főzött levest, de rájött, hogy sokat tud spórolni a konyhapénzen, ha vacsorára, a főétel elé, egészséges és tápláló leveseket is főz, amit az egész család szívesen fogyaszt.

Zöldségleves hozzávalói:

2+1 evőkanál olívaolaj – kb. 75 Ft

1 db közepes vöröshagyma –  kb. 10 Ft

1 db nagy fej (Nem gerezd!) fokhagyma  – 100 Ft

3 db nagy sárgarépa – 100 Ft

2 db fehérrépa – 120 Ft

1 db kis zeller – 100 Ft

1 evőkanál liszt

bors

zöldfűszer (pl. szárított metélőhagyma)

Összesen: 505 Ft

Zöldségleves elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítom, feldarabolom. A fokhagymát szintén, és gerezdenként félre teszem. A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom.

A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a többi zöldséget (a fokhagyma kivételével) és megforgatom az olajon.

 

Felöntöm 2 l vízzel. Sózom, borsozom, fűszerezem. Kb. 10-15 perc alatt megfőnek a zöldségek.

Ez alatt egy kisebb edényben 1 evőkanál olajt felhevítek és megfuttatom rajta a fokhagymákat. Felöntöm kb. 1 dl vízzel és megfőzöm őket.

Ha elkészült, 1 evőkanál lisztet adok hozzá, botturmixal pürésítem, hozzá öntöm a megfőtt zöldségekhez és jól elkeverem.

Extra tipp: A leves krumplival, brokkolival, tésztával vagy leves gyönggyel gazdagítható.

Print Friendly, PDF & Email

A séfről

Hasonló receptek